Nieuwsbrief Januari - Maart 2009        GeloofHoopEnLiefdeRwanda@Yahoo.com   www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nlPeter Gatete
Oprichter / Voorzitter

 

Geliefde Vrienden,

U krijgt de hartelijke groeten van alle vrijwilligers in Rwanda, en van ons thuisfront hier in Nederland.

De Stichting Geloof Hoop En Liefde in Nederland heeft: “Association Hope” opgericht in Rwanda. We helpen wezen, Aids-kinderen, jongelui en weduwen. Zie videobeelden op; www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl

In een hele arme buurt zijn we jaren geleden begonnen met kinderen te helpen. Als middelpunt van deze hulp hebben we een klein gebouwtje dat als kerk dient. In ons vorig bezoek aan Rwanda kwam het zwaar op ons hart om ons kerkje te verbeteren. Het kerkje is overvol. Het gebouwtje wordt gehuurd. De muren zijn gemaakt van modder. Er is geen harde vloer. Daarom waait er veel stof op tijdens de samenkomsten. We hebben een terrein op het oog van waaruit we de mensen in de buurt nog beter kunnen bereiken. Op dit terrein willen we eerst het kerkje bouwen. Het wordt een simpele kerk, maar met een goede vloer en ook met ramen en deuren zodat hij ook goed afgesloten kan worden. Vanuit deze plaats zullen wij de mensen onze hulp gaan aanbieden. Er zijn in de wijde omtrek geen andere kerken te bekennen. Dus het is een geweldige mogelijkheid om zo pionierswerk daar op te zetten en de blijde boodschap van Jezus Christus in Woord en in Daad toe te passen. Het gehuurde gebouw is te klein, en we weten dat het aantal leden gemakkelijk kan verdubbelen als we wat meer ruimte hebben.


 Klik hier en Google Earth laat je zien waar we zitten
Rwanda; Hoogte 1500 m Temp. 23°C
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rwanda


Het Bouwproject:

Met deze brief willen wij de nood met u delen met betrekking tot het werk wat wij doen in Rwanda, Afrika, onder de weduwen, wezen, veelal slachtoffers van de genocide van 1994.  

Wie zijn wij?

Wij zijn een Christelijke stichting met Enkhuizen als thuisbasis. Deze stichting werd geboren vanuit het hart van onze voorzitter, Peter Gatete, die zich wilde inzetten voor de oorlogsslachtoffers. Peter is een geboren Rwandees, in Enkhuizen woonachtig, die getrouwd is met een Nederlandse vrouw. Zij hebben vier prachtige kinderen, twee jongens en twee meisjes.

Bestuur; Peter Gatete, Frans Nijhof, Martin Haring, Marjan Gatete, Bas Roemers, Paul de Kloe.

Stichting Geloof Hoop En Liefde;
Als stichting bieden wij geestelijke en materiėle hulp aan de getraumatiseerde bevolking van Rwanda. Dmv; De Naaischool, Het aids Project, De kerk, De groente tuin.

Faustin Munyaneza, een voorganger, is een van onze vijf contactpersonen in Rwanda. Hij is een trouw persoon, die zich als vrijwilliger al vele jaren volledig voor de stichting heeft ingezet. Hij is voorganger en wij willen hem aanstellen als beheerder van de nieuwe uitbreiding, zodat hij zijn talenten voor God nog beter tot uiting kan brengen en God hem tot meer kan leiden. (zie foto's). De gemeente die hij leidt is er een met potentie en is te zien als een streekgemeente, op een locatie die voor iedereen bereikbaar is.
 

Zonder deze gemeente zou het voor velen te ver lopen zijn om een kerk te bezoeken op zondag. Vanuit deze gemeente leidt Faustin Munyaneza ook het Aids-project. Binnen dit project zorgen wij voor onderwijs voor 64 kinderen. Deze kinderen hebben zelf Aids of zijn kinderen van ouders met Aids. De ouders zijn vaak al overleden. De kosten van het terrein en de bouw bedragen 20.000,-- Euro. Wij vragen om uw hulp voor een speciale gift (belastingaftrekbaar).  Mogelijk kunt u ook een inzameling voor dit doel organiseren in uw kerk, werkgroep, bedrijf, club of vriendenkring.

Stuur deze link vrij door naar anderen; http://Nieuwsbrief.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl

Vriendelijke groeten en hartelijk bedankt voor je gebeden en gaven.      God zegene je

"1 Corinthiėrs 13:13 Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde."


Donaties / Sponsoring / Giften
Stichting Geloof Hoop En Liefde
Postbank 6931133

Stg Geloof Hoop En Liefde
Poortland 53
1602 MC Enkhuizen
+31 228 316646

 

Stichting Geloof, Hoop en Liefde is per 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf dit jaar kunnen alleen instellingen die de Belastingdienst heeft aangewezen als ANBI gebruikmaken van de fiscale voordelen met betrekking tot schenkingen, successie en aftrek van giften (inkomsten en vennootschapsbelasting). Voor Stichting Geloof, Hoop en Liefde en haar trouwe supporters is het dus van belang dat haar aanvraag is goedgekeurd. Algemeen Nut Beogende Instelling

 
 

WesternUnion.com


Wat doen wij?
Ons doel is de minderbedeelde mensen in Rwanda te helpen. Op het moment doen we dit met 3 projecten; 1) De Naaischool waar we jonge mensen een jaar lang opleiden in het mode vak, en als ze slagen krijgen ze een naaimachine mee om er direct mee te kunnen werken. 2) Het Aidskinderenproject waar we 64 kinderen helpen weer naar school te gaan. 3) Het groenteproject, waar we meehelpen met zaadjes uit Nederland voor het aanplanten van betere groente in Rwanda. Al deze projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers in Rwanda en zijn afhankelijk van uw sponseringGeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl
 

Abonneren en Kontact::
Wil je deze nieuwsbrief elke 2 maanden per Email ontvangen? Stuur ons een Email.   GeloofHoopEnLiefdeRwanda@Yahoo.com
Als je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, stuur me gerust een lege Email met "Niet Meer" in het onderwerp. Sorry voor het ongemak.

Doorsturen en Bewaren:

Stuur deze Nieuwsbrief, of deze link http://Nieuwsbrief.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl vrij door aan anderen.
Klik Hier; Voeg deze site toe aan mijn favorieten websites lijst
Klik hier om deze site te bewaren

2 Talen;

Nieuwsbrief in Nederlands
Newsletter in English
 

Archief:
Zie vorige Nieuwsbrieven;
Nieuwsbrief Juli - December 2008
Nieuwsbrief April - Juni 2008
Nieuwsbrief Januari - Maart 2008
Nieuwsbrief Oktober 1995
Nieuwsbrief Januari 1995
 

Klik hier om naar de Website te gaan

Muziek en Zoom;
Regel de Muziek hier     
Regel Tekst en Foto formaat60%80%100%120%140%
Zoom Tekst met toetsen; Ctrl= of Ctrl-

Klik Actualiseren als de foto's niet open gaan.
http://Nieuwsbrief.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl
GeloofHoopEnLiefdeRwanda@Yahoo.com
© Stichting Geloof Hoop En Liefde http://www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl
Web design; DanielHuisman.com

HoldMouseOverForAutomaticScroll