Nieuwsbrief Juli - December 2008        GeloofHoopEnLiefdeRwanda@Yahoo.com   www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nlPeter Gatete
Oprichter / Voorzitter

 

Beste vrienden,
U krijgt de hartelijke groeten van allemaal uit Rwanda Afrika.

Van 21 Oktober tot 18 November 2008 zijn we in Kigali Rwanda geweest, om de minder bedeelde mensen te helpen.
De Stichting Geloof Hoop En Liefde in Nederland heeft: “
Association Hope” opgericht in Rwanda. We helpen wezen, Aids-kinderen, jongelui en weduwen.

www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl

 

De leiding van “Association Hope” bestaat uit Mary Kaitesi, coördinator, Pastor Faustin en 6 stafleden. We hebben 3 projecten; De Naaischool, het Aidsproject en de Groenteplantage. In deze nieuwsbrief willen we graag het werk van de Aidsproject aan jullie voorleggen.

 

 

 

 

Rwanda; Hoogte 1500 m Temp. 23°C
Lees meer info hier;

http://nl.wikipedia.org/wiki/Rwanda

 


 Klik hier en Google Earth laat je zien waar we zitten


Peter Gatete en Pastor Faustin in Rwanda nov. 2008

Pastor Faustin;

We zijn begonnen met de kinderen aan te spreken en we zijn met hun gaan zingen. Zo zijn we elke zondag een bijeenkomst begonnen die eigenlijk de enige kerk in de buurt is. We zitten in een ruimte die nu al te klein is.


Op de foto zie je de kerkdienst van Pastor Faustin in een gebouw gemaakt van modder.

Een aantal keer per week komen de buurtkinderen zo samen om naar Pastor Faustin zijn boodschap te luisteren van Hoop, Geloof en Liefde. En wat kunnen ze mooi zingen in aanbidding tot God.

Zie mooie video’s op; www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl


Ik wil graag naar school

Getuigenis van Uwamahoro Verantina;

In ons gezin zijn we allemaal geboren met Aids en een kind is overleden. Ik heb mijn vader nooit leren kennen want toen hij stierf aan Aids was ik te klein. Ik was geboren tijdens de genocide oorlog van 1994 en men wilde ons vermoorden maar we hielden ons schuil in het huis van familie. We betalen huur voor ons huis en er is geen geld om voor mijn school te betalen, dus heb ik heel veel school gemist. En als ik op school was dan kon ik tijdens de lunchpauze niet naar huis, want er was geen eten thuis. Later toen Pastor Faustin zijn kerk begon kwam ik ook naar de bijeenkomsten. En ik werd geregistreerd in het “Aidsorphans” project. Sinds die tijd kan ik weer naar school gaan. En ik ben u heel erg dankbaar voor alle hulp zodat ik weer naar school kan. Vroeger als ik naar school ging, dan ging ik op blote voeten, maar nu heb ik schoenen gekregen van u, hartelijk bedankt. En ook bedankt voor de schoolboeken, uniformen en voor alles wat u voor mij heeft gedaan.

Dit is het verhaal van Didas Nduwimana;

Hij woont op de straat heeft geen ouders. Hoe komt dat? Toen hij vijf jaar oud was woonde hij in Burundi, een buurland ten zuiden van Rwanda, en ging hij voor de grap aan een vrachtwagen hangen. Maar de vrachtwagen ging steeds harder rijden en toen durfde hij er niet meer vanaf te springen totdat hij in Rwanda aankwam. Hij is nu al 14 jaar oud en heeft vaak honger en wil graag naar school. Ook wil hij graag weer terug naar zijn ouders. Wilt u deze jongen helpen om zijn ouders weer te vinden? Stuur Uw gift o.v.v. Didas.
 

Ik woon op straat

In januari begint het nieuwe schooljaar weer in Rwanda, en dan moet alle school- geld weer betaald worden. We hebben afgelopen twee jaar 64 kinderen zo geholpen, maar zij willen allemaal weer naar school in januari. We hebben het beloofd, maar het geld hebben we nog niet. De kinderen rekenen graag op uw steun. Wilt u ook meehelpen?

Stuur uw gift o.v.v. “School”

Vriendelijke groeten en hartelijk bedankt voor je gebeden en gaven.      God zegene je

"Jakobus 1:27 Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en zichzelf onbesmet van de wereld bewaren."


Donaties / Sponsoring / Giften
Stichting Geloof Hoop En Liefde
Postbank 6931133

Stg Geloof Hoop En Liefde
Poortland 53
1602 MC Enkhuizen
+31 228 316646

 

Stichting Geloof, Hoop en Liefde is per 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf dit jaar kunnen alleen instellingen die de Belastingdienst heeft aangewezen als ANBI gebruikmaken van de fiscale voordelen met betrekking tot schenkingen, successie en aftrek van giften (inkomsten en vennootschapsbelasting). Voor Stichting Geloof, Hoop en Liefde en haar trouwe supporters is het dus van belang dat haar aanvraag is goedgekeurd.

 
 

WesternUnion.com


Wat doen wij?
Ons doel is de minderbedeelde mensen in Rwanda te helpen. Op het moment doen we dit met 3 projecten; 1) De Naaischool waar we jonge mensen een jaar lang opleiden in het mode vak, en als ze slagen krijgen ze een naaimachine mee om er direct mee te kunnen werken. 2) Het Aidskinderenproject waar we 64 kinderen helpen weer naar school te gaan. 3) Het groenteproject, waar we meehelpen met zaadjes uit Nederland voor het aanplanten van betere groente in Rwanda. Al deze projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers in Rwanda en zijn afhankelijk van uw sponseringDanielHuisman.com
 

Abonneren en Kontact::
Wil je deze nieuwsbrief elke 2 maanden per Email ontvangen? Stuur ons een Email.   GeloofHoopEnLiefdeRwanda@Yahoo.com
Als je deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, stuur me gerust een lege Email met "Niet Meer" in het onderwerp. Sorry voor het ongemak.

Doorsturen en Bewaren:

Stuur deze Nieuwsbrief, of deze link http://Nieuwsbrief.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl vrij door aan anderen.
Klik Hier; Voeg deze site toe aan mijn favorieten websites lijst
Klik hier om deze site te bewaren

2 Talen;

Nieuwsbrief in Nederlands
Newsletter in English
 

Archief:
Zie oude Nieuwsbrieven;
Nieuwsbrief April - Juni 2008
Nieuwsbrief Januari - Maart 2008
Nieuwsbrief Oktober 1995
Nieuwsbrief Januari 1995
 

Klik hier om naar de Website te gaan

Muziek en Zoom;
Regel de Muziek hier     
Regel Tekst en Foto formaat60%80%100%120%140%
Zoom Tekst met toetsen; Ctrl= of Ctrl-

Klik Actualiseren als de foto's niet open gaan.
http://Nieuwsbrief.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl
GeloofHoopEnLiefdeRwanda@Yahoo.com
© Stichting Geloof Hoop En Liefde http://www.GeloofHoopEnLiefdeRwanda.nl
Web design; DanielHuisman.com

HoldMouseOverForAutomaticScroll